Porota rozhodovala o laureátoch 11. ročníka Zlatého súdka

07.03.2005 Celý región

V poradí 11. ročník medzinárodnej súťaže kresleného vtipu na tému pivo pod názvom Zlatý súdok sa dostal do finále. Členovia poroty sa stretli 7. marca, aby v...
V poradí 11. ročník medzinárodnej súťaže kresleného vtipu na tému pivo pod názvom Zlatý súdok sa dostal do finále. Členovia poroty sa stretli 7. marca, aby vybrali kresby tých autorov, ktorí budú ocenení už tradične na Deň vtákov 1. apríla v Prešove pri vernisáži výstavy v Šarišskej galérii.

Krstný otec súťaže, predseda jej poroty, prešovský humorista Fedor Vico so sebe vlastným humorom poznamenal: \"Jedenásty ročník je zaujímavý hlavne tým, že je jedenásty, to znamená, že začíname druhú desiatku, \" povedal. Na prekvapenie sa zišlo opäť mnoho obrázkov od 195 autorov, čo takmer prekonalo rekord z minulého roku, keď ich bolo 203 z celého sveta. Zaslaných prác bolo \"tak okolo 600\".
Generálnym sponzorom súťaže je Pivovar Šariš, hlavným organizátorom spolu s Vicom ako súkromnou osobou je Šarišská galéria v Prešove. V minulých ročníkoch vyhrali Grand Prix karikaturisti zo Slovenska, potom z Česka, Talianska, Ukrajiny a Rumunska.
Vico sa na základe zaslaných príspevkov do súťaže usiluje už niekoľko rokov založiť v Prešove Pivnú galériu. V nej by mali byť súťažné kresby prezentované. Dovedna ich doteraz do súťaže prišlo niekoľko tisíc a súťaž si získala medzinárodné renomé. Napríklad do tohto ročníka prišli práce od autorov z Iránu, alebo Číny a najviac od autorov nie zo Slovenska, ale z Poľska - 33.
(jj)
 

Vyberte región